vineri, 2 mai 2014

Lasagna


In acest week-end, cu ocazia zilei de 1 mai, varul meu, Robin ( care apropo, are un canal de youtube foarte interesant, abonati-va la https://www.youtube.com/user/robin12032001) a venit in vizita, asa ca,  m-am gandit sa gatesc Lasagna, o reteta care are un succes imens se pare, ca si in familia mea.

Timp de pregatire: 01:00 ore.
Timp de gatire: 00:40-00:50 ore.
Nr. portii: 8 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente

Carne
  • 1 kg carne tocata de curcan ( puteti folosi orice carne)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 foi de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • ghimbir
  • sare si piper
  • 100 ml  vin rosu
  • 100 ml  apa
Sos Bechamel
  • 3-4  linguri de ulei
  • 80 g de unt
  • 800 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 5 linguri faina
+ foi de lasagna si 300 g cascaval

Preparare

Carne
  1. Se curata si se taie morcovul si ceapa.
  2. Se calesc ceapa si morcovul pana ceapa devine sticloasa.
  3. Dupa ce s-au calit se adauga carnea tocata si se amesteca continuu pana se desface.
  4. Se curata si se piseaza cateii de usturoi.
  5. Se adauga  bulion, foi de dafin si 250 ml de vin dres cu apa si se toarna peste carne si se lasa la fiert  cca. 10 min, dupa care se adauga usturoiul pisat, sare, piper si ghimbir ras cca. 30 min pana scade .

Sos Bechamel
  1. Intr-o cratita se pune uleiul si se topeste untul.
  2. Dupa ce s-a topit untul se adauga faina si se amesteca constant pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Se adauga treptat laptele pana se incorporeaza.
  4. Se adauga sare si piper.
  5. Se amesteca pana compozitia capata consistenta unei smantani  subtiri ( ca la cremele de la Tortul cu trei fustite, pe care il puteti gasi aici: http://miefomicalaburtica.blogspot.ro/2014/04/tort-cu-trei-fustite_21.html ).

Asamblare
  1. Pe fundul unei tavi se toarna un strat subtire de sos alb (Bechamel).
  2. Se aseaza foile de lasagna si apoi un strat de carne ( de preferat sa o scurgeti de sosul pe care si-l lasa).
  3. Peste carne se toarna inca un strat de sos si apoi se presara cascaval ras.

  4. Inca un strat de foi->sos->carne->sos->cascaval.




  5. Dupa ce ati asezat ultimele foi de lasagna, in sosul bechamel ramas se adauga 3 oua si se toarna peste foi, asigurandu-va ca este uniform si apoi presarati cascaval.

  6. Se baga la cuptor cca. 40-50 min, iar la jumatatea intervalului se scoate si se inteapa cu o furculita.
Sper ca o sa incercati reteta, iar daca o faceti, nu uitati sa-mi trimite-ti poze la adresa : miefomicalaburtica@yahoo.com. Pana data viitoare:

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu